Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

19 Μαΐου 1919 - 19 Μαΐου 2021

  102 χρόνια μνήμης απο την έναρξη του 2ου κύκλου σφαγής - εκτοπισμών - εξολόθρευσης των Ελλήνων - Χριστιανών του αλησμόνητου Πόντου, που σχετίζονται με την άφιξη του Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό (Σαμψούντα).

   Στο Πολύκαστρο στο “Σπίτι του Πόντου” την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων “Οι Ακρίτες¨, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας λόγω του COVID-19 και μπροστά στο μνημείο Γενοκτονίας πραγματοποίησε εκδήλωση, επιμνημόσυνη δέηση, για τις ψυχές των 353.000 σφαγιασθέντων Ελλήνων του Πόντου και κατάθεση στεφάνων.

Ναΐδριο “Παναγία Σουμελά” και Μνημείο Γενοκτονίας
στην είσοδο του ”Σπιτιού του Πόντου” στο Πολύκαστρο.

    Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στην μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας, παρά το εργάσιμο της ημέρας και το σχετικά περιορισμένο χρόνο, προσήλθαν και αιμοδότησαν 17 εθελοντές αιμοδότες μεταξύ των οποίων και 4 νέα μέλη, που ανέβασαν των αριθμό μελών της τράπεζας σε 1202 μέλη.

   Μεταξύ των αιμοδοτών της 19ης Μαϊου όπως κάθε χρόνο ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης, ο γενικός γραμματέας του δήμου κ. Γιάννης Ντάτος, ο πρόεδρος της κοινότητας Μικρού Δάσους κ.Θανάσης Λαρχανίδης και πολλά μέλη του Δ.Σ. των “Ακριτών”.

Ο γράφων με την Δημοτική Σύμβουλο και πρόεδρο του Συλλόγου γυναικών “Ευκράντη”
κα. Γαρουφαλιά Καρβουνιάρη

    Θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο της Τ.Κ. κο Γιάννη Κατραμάδα και σε όλους, κυρίες και κύριους, που πρόσφεραν κερασματα καθώς και άνθη για την εκδήλωση.



Βασίλης Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου