Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Γιορτή της 3ης ηλικίας.


  Η 1η του Οκτώβρη καθιερώθηκε και αφιερώθηκε ώς ημέρα τιμής και σεβασμού του παππού και της γιαγιάς, “γιορτή των ηλικιωμένων” και πραγματοποιούνται απο διάφορους συλλόγους και φορείς ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των.

  Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων “Οι Ακρίτες” πρωτοπορώντας και τηρώντας τις παραδόσεις και τον σεβασμό προς τους προγόνους, τιμά τον πατέρα και την μητέρα, τους μειζέτερους κάθε ημέρα και καθ όλη την διάρκεια του χρόνου, προς τιμήν τους δε καθιέρωσε απο τον Νοέμβριο του 1982 την "εορτή της 3ης ηλικίας".

   Η εορτή αυτή που φέτος κλείνει 39 χρόνια, τα τελευταία χρόνια δυστυχώς λόγω πανδημίας δεν πραγματοποιείται, περιμένουμε την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ για να πραγματοποιηθεί ξανά και να φωνάξουμε ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΙ.

  Η φωτογραφία είναι από εκδήλωση προς τιμή των ηλικιωμένων στο Αξιοχώρι, 10 Οκτωβρίου 1996. Στη ταβέρνα του μακαρίτη Αντώνη Καζάκου (ιδιοκτησία Βαγγέλη Ιωαννίδη) με πρωτοβουλία της Κοινότητος Αξιοχωρίου, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Ιωαννίδη και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αξιοχωρίου “Αμυδών” με πρόεδρο τον Άγγελό Αναστασιάδη.


Βασίλης Αθανασιάδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου