Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Ένας φίλος… απ τα παλιά… Κώστας Καραπαναγιωτίδης



   Ήταν άνοιξη του 1980, όταν γνωριστήκαμε με τον υπέροχο άνθρωπο και εκλεκτό καλλιτέχνη, υπηρέτη της Ποντιακής μουσικής παράδοσης αλλά και του Ποντιακού θεάτρου, νεαρό παλληκαράκι, μέλος του θεατρικού τμήματος του “Φάρου Ποντίων” Θεσσαλονίκης τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη.

   Θεατρική παράσταση στο Πολύκαστρο, σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στον κινηματογράφο “Ανατόλια” των Αφών Μπάρμπα, με το έργο του μέγιστου - αλησμόνητου Στάθη Ευσταθιάδη (1930 - 2012) “Ο Φίλππον”, συγκλονιστική ερμηνεία από όλους του καλλιτέχνες και έντονη συγκίνηση. Μεταξύ των καλλιτεχνών - μελών του θεατρικού τμήματος του “Φάρου” ο νεαρός τότε Κώστας Καραπαναγιωτίδης με τον οποίο έκτοτε και για πάρα πολλά χρόνια είχαμε μια θαυμάσια συνεργασία.

   Σε όλες τις εκδηλώσεις των “Ακριτων” Πολυκάστρου, Πρωτοχρονιάτικος χορός(κοπή βασιλόπιτας), Πασχαλινό αυγοτσούγκρισμα, Ποντιακόν Πανούρ, Γιορτή Τρίτης Ηλικίας, Εσπερίδα Αιμοδοτών, ο Κώστας ήταν παρών, αρκεί να μην είχε δεσμεύσεις - υποχρεώσεις με άλλους φορείς.

  Τα τραγούδια του “΄Ηλεμ ασήν ανατολήν”, “40 μήλα κόκκινα” και τόσα άλλα γέμιζαν την πίστα κάθε φορά που ξεκινούσε το πρόγραμμά του.

   Με ιδιαίτερη χαρά μετείχε στις εκδηλώσεις μας και παντού μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τις δραστηριότητες και το έργο των “Ἁκριτών” και ποτέ δεν είχε ιδιαίτερες οικονομικές απαιτήσεις.

   Χαρακτηριστικά αναφέρω την περίοδο 1988-1992 , θεμελίωση ολοκλήρωση και εγκαίνια του “Σπιτιού του Πόντου”, ο Κώστας μου έλεγε “ Πρόεδρε.. ατώρα που ετελέθεν τ΄οσπίτ έρθεν η ώρα να πλερούμε κι εγώ;;;” και εγώ του απαντούσα “..΄αν επέμναν παράδες κάτ΄θα δίγωμε εσέν πα”.

   Κώστα σε αγαπήσαμε και μας αγάπησες, να είσαι πάντα γερός και να συνεχίζεις το έργο σου.

   Σήμερα, Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, ο Κώστας θα είναι εδώ, στο Πολύκαστρο, στο 36ο “Ποντιακόν Πανούρ”, μαζί με ένα μεγάλο αριθμό νέων καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων και ο εγγονός του αλησμόνητου Γιώργου Ιακωβίδη από το Χέρσο με το κλαρίνο του για να μας διασκεδάσουν και τα μέλη του Δ.Σ. των “Ἁκριτών” και της νεολαίας του συλλόγου για να μας εξυπηρετήσουν.

Θα είμαστε όλοι εκεί.
 
 
 * Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης γεννήθηκε το 1955 στο Κλείτος Κοζάνης.
Έγγαμος με την Ελένη Φιλιππίδου. Έχει ένα γιό τον Θοδωρή.
Σπούδασε φοροτεχνικός και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού ενώ ασχολήθηκε επαγγελματικά με την παραδοσιακή δημοτική μουσική.
Υπηρέτησε στο στρατό ως έφεδρος αξιωματικός.

Διαβάστε περισσότερα: https://karapanagiotidis.webnode.gr/bio/

https://karapanagiotidis.webnode.gr/bio/


Βασίλης Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου